Hírek, Újdonságok

Anti Aging? - Happy Aging!

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail

Módosítás dátuma: 2020. január 05. vasárnap, 18:19 Írta: Administrator 2014. április 18. péntek, 10:57

Anti-Aging? - Happy Aging! A regeneráció ereje saját magunkban rejlik, amelyet akkor tudunk használni, ha elfogadjuk magunkat olyannak, amilyenek vagyunk. Az "anti" ellenállást jelent és így végül is saját magunk ellen fordul, és ezzel azon képességünk ellen, hogy regenerálni tudjuk magunkat. Az "anti" öreggé tesz!

?

?

?

?

?

?

?

?

?

A siker titka a természetben és önmagukban rejlik. Örök fiatalság és tökéletes szépség ? két olyan vágy, amely egykorú az emberiséggel. Azon igyekezetükben, hogy feltartóztassák az idő múlását, már az ókori kultúrák is a természet kincses tárába nyúltak. Egyiptomban a nők tejjel, olajjal és mézzel ápolták magukat. A görögök nagyszabású fürdő ceremóniákat rendeztek illatos masszázsokkal. Az ókori Rómában újabb és  újabb receptúrákat kreáltak: ráncok ellen bort kevertek össze gyíkmájjal, szamártejben fürödtek és testüket tiszta vajjal kenték.

A modern kor technológiai fejlődésével a szépségápolás receptúrái egyre  összetettebbek lettek, óriási iparág alakult ki, amely egyre agyafúrtabb termékeket dobott piacra. Néhány év óta az 'Anti-Aging' fogalma határozza meg a világ kozmetikai termékkínálatát. Azonban minden, ezen a területen elért technikai fejlődés ellenére el kell fogadnunk, hogy a mai napig nem létezik hatékony szer az öregedés ellen ? az örök fiatalság továbbra is csak egy álom. Martina Gebhardt azt az elvet vallja, hogy az öregedéshez való saját belső hozzáállásunk sokkal fontosabb, mint bármilyen krém, hatóanyag használata.

A Martina Gebhardt Naturkosmetika a 'Happy Aging' termékcsalád bevezetésével új hangsúlyokat helyezett el a virágzó anti-aging piacon. Az érett kor szépségének kibontakoztatása  a termékcsalád szlogenje, amely nagy hatékonyságú, 100 %-ig természetes összetevőkből készült termékekből áll.

'A siker titka a természetben és saját magunkban rejlik' - magyarázza Martina Gebhardt. Happy Aging termékeinket ezért a 'jól érzem magam a bőrömben' aspektus határozza meg.? A finoman illatoz? termékcsalád eredményességéért felelős összetevő kombinációk a cégtulajdonos saját fejlesztései ? melyek értékes és rendkívül hatékony növényi esszenciákat tartalmaznak.

Happy Aging - a pozitív hozzáállás az öregedéshez - ez a legerősebb hatóanyag! Rajtunk múlik, hogy hogyan tekintünk a természetes öregedési folyamatokra. Természetesen az érett bőrnek is egészségesnek kell lennie, ehhez pedig fontos, hogy a neki megfelelő ápolással is támogassuk. A Happy Aging termékek hatékony segítséget nyújtanak, hogy az érett bőr megőrizze természetes egyensúlyát és rugalmasságát, visszataláljon saját harmóniájába.

A termékek központi összetevője a perui macskakarom (Uncaria Tomentosa). A macskakarom az Amazonas őserdőiből származó növény. Rendkívül szerteágazó gyökérzetének és erejének köszönhetően, amely által 100 méter magasra is megnő, egyesül benne a rugalmasság képessége az alkalmazkodóképességgel, melynek segítségével rendkívüli módon képes saját magát regenerálni. Pontosan erre van szüksége az idősödő bőrnek is! A macskakarom hatóanyagai aktiválják a szervezet saját regenerációs képességét, és természetes módon serkentik a sejtmegújulást.

/Uncaria Tomentosa/

A termékekben lévő értékes szőlőmag olaj, valamint a fehér tündérrózsából nyert kivonat szintén serkentik a sejtmegújulást és  ápolják a bőrt. A macskakaromból, aranyból és ezüstből készült spagírikus esszenciák támogatják a bőr vízmegtartó képességét. A többszörösen telítetlen zsírsavak, antioxidánsok és vitaminok vitalizálják az igényes és érett bőrt.

 

Jeges kristályvirág

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail

Módosítás dátuma: 2020. január 05. vasárnap, 18:20 Írta: Administrator 2014. április 18. péntek, 10:54

NÖVÉNYPORTRÉ: JEGES KRISTÁLYVIRÁG

Egy különös növény  a jeges kristályvirág (Mesembryanthemum crystallinum L.)A nap könyörtelenül küldi le sugarait a dél-afrikai tájra. Aki nem akar itt szomjan veszni, annak rendelkeznie kell valamilyen titkos  ütőkártyával a szélsőséges viszonyokkal szemben. Az itt termő jeges kristályvirág specialitása a vízzel való bánásmódjában rejlik. Ez a különös növény a trópusi nap által hevített homokos-agyagos, és nagyon gyakran magas sótartalmú talajokon él, és a növények számára kedvezőtlen körülmények ellenére néha még akár 1 m2-es telepeket is létrehoz. A növény titka a zöld és piros színekben pompázó leveleiben rejlik. Ezek a vastag és nedvdús képződmények apró folyadéktartályokkal vannak övezve, amelyek úgy csillognak a napfényben, mint a harmatcseppek vagy az apró jégkristályok. Az évelő, fagyérzékeny jeges kristályvirágot júliustól szeptemberig számos, sugarasan elrendezett szirmú fehér, vagy vöröses virág borítja. A virágok csak erős napsütésben, általában délben nyílnak ki ? erről a tulajdonságáról kapta a növény a tudományos nevét is (mesembria = dél, anthemon = virág). A virágzat gazdag pompájával áll szemben a pár centiméteres gyökérzet, azt a benyomást keltve, hogy az csak a növény talajhoz rögzítését végzi, és semmilyen szerepe sincs a vízfelvételben.
A jeges kristályvirág úgy tud megbirkózni a nagy meleggel, hogy napközben tulajdonképpen visszatartja a lélegzetét. Normális esetben a növények légzésük során nappal szén-dioxidot vesznek fel a levegőből, majd a nap fényének segítségével cukorrá és oxigénné alakítják azt. A jeges kristályvirág azonban napközben bezárja a levelein lévő gázcsere nyílásait, és csak napnyugta után lélegzik. Ekkor kerül a szén-dioxid a növénybe, ahol egy molekulához kötve tárolódik, még a nappali fényben a fotoszintézis révén cukorrá és oxigénné alakul át. Mivel a gázcsere csak éjszaka történik, így a növény el tudja kerülni, hogy a nappali hőségben a légzés révén vizet veszítsen.
De ez még nem minden. A jeges kristályvirág másik különlegessége, hogy szervezetében sót halmoz fel. A legtöbb növény elpusztul, ha túl sok só behatásának van kitéve. A jeges kristályvirág azonban éppen a magas sótartalmú talajokat kedveli, sőt, ha a talaj nem tartalmaz elegendő sót, a tengerpart menti területeken még a levegőből is vesz fel sókat magába. Mit kezd ezzel a nagy mennyiségű sóval? A sók serkentik a gyümölcssavak termelődését a növényekben. A gyümölcssavak a cukor-alkoholokkal együtt, a magnézium és a prolin nevű aminosav bőséges jelenléte mellett természetes nedvességmegőrző faktorként működnek, ezáltal a jeges kristályvirág nagy mennyiségű vizet tud stabilan megkötni magában. Ennek köszönheti, hogy a növény levágott részei még több hét elteltével sem száradnak ki. A növény leveleinek vörös színezete szintén hővédő faktorként működik, mivel a levelek vörös színét okozó pigmentek hőelnyelő képességgel rendelkeznek.


Felhasználása
A jeges kristályvirág szignatúrája előre jelzi a gyógyászatban és a kozmetikában való felhasználhatóságát. A levelek vörös színezete a virág karakterét utánozza; azok víztartalékai és nedvességmegőrző faktorai ellensúlyt képeznek a gyengén fejlett gyökérzettel szemben. Ezen tulajdonságai révén szignatúrája rokonságot mutat az emberi organizmus érzékelési rendszerével, amely a bőrt is magában foglalja. A növény gyökérműködései jórészt a levélrendszerébe integrálódtak, mely rokonságban van az emberi lény ritmikus folyamataival. Így a jeges kristályvirág az ideges feszültség hatására irritációba került emberi bőr képét mutatja a növényvilág szintjén.

A jeges kristályvirág gyógyászati alkalmazása nem tekint vissza túl messzi múltra, habár annak vizelethajtó hatásáról Samuel Hahnemann, a homeopátiás orvoslás megalapítója is beszélt már. Eleinte hasvízkór, vérhas, máj- és vesebetegségek, valamint tüdőgyulladás kezelésére használták az orvoslásban. A bőrgyógyászat területén való alkalmazása csak a múlt század végén indult el Waltraud Marschke kutatásai révén, akit teljesen lenyűgözött ez a csodálatos növény. Ő Írta le először gyakorlati terápiás tapasztalatai alapján a növény viszketést enyhítő, fájdalom, duzzanat és bőrpír csillapító hatását, melyet főként neurodermatitisben szenvedő betegek kezelése során tapasztalt.
A jeges kristályvirág jótékony hatását a kozmetikai ipar is kezdi egyre inkább felfedezni. Kozmetikai készítményekben elsősorban a szélsőségesen száraz, hámló, irritációra hajlamos bőr ápolására szolgáló készítményekben alkalmazzák.

Megjelent a WALA GmbH. új termékcsaládja a Dr.Hauschka Med! A termékcsalád első két bőrápolási terméke a Jeges Kristályvirág Testápoló tej és a Jeges Kristályvirág krém már elérhetőek hazánkban is. Mindkét készítmény a szélsőségesen száraz, irritációra hajlamos bőr ápolására szolgál. Központi összetevőik, egyéb más gyógynövény kivonatok mellett, a jeges kristályvirág kivonatai, valamint olyan természetes zsírokat és olajokat tartalmaznak, mint az avokádó olaj, mangó vaj, shea vaj, mandula olaj és jojóba olaj, amelyek kifejezetten a száraz bőr igényeihez lettek kialakítva. A készítmények nem tartalmaznak semmilyen szintetikus-, kémiai komponenst! Mindkét termék rendelkezik a DBIH által kibocsájtott ?ellenőrzött natúrkozmetikumú védjeggyel.

   

1. oldal / 3

Copyright © 2011 Biokozmetika - Tamási Katalin.