Martina Gebhardt Biokozmetika

A legtermészetesebb natúrkozmetikum

Martina Gebhardt Naturkosmetik GmbH a világon az egyetlen natúrkozmetikumokat gyártó cég, melynek kivétel nélkül minden terméke Demeter-minősítéssel rendelkezik. A cég alapítója, Martina Gebhardt az elsők között volt, aki biominőségű alapanyagokat használt natúrkozmetikumai előállításához. Ma gyakorlatilag a cég termékeihez felhasznált valamennyi alapanyag bio, vagy biodinamikus, Demeter-minősítéssel rendelkező termesztésből származik, melyek magukban hordozzák a természet ritmusait. A kozmetikumok előállítása is ritmikus, biodinamikus szempontok szerint történik.

 


Martina Gebhardt márka termékei nem tartalmaznak egyetlen olyan anyagot sem, amely károsíthatja az embert vagy a környezetet. A 100 %-ban természetesen alapanyagok 95 %-a Demeter minősítéssel rendelkezik vagy ellenőrzött biogazdálkodásból származik. Minden tabu, ami szintetikus, éppúgy mint az állatokon tesztelt alapanyagok.

Martina Gebhardt tudáskincsének része a spagírika is. Ez egy olyan alkímiai módszer, melynek segítségével a növényekből értékes esszenciákat desztillálnak és ezek hamujából természetes sókat állítanak elő. E régi eljárás csakis a legtisztább esszenciákat eredményezi, melyek tisztító, regenerációt elősegítő hatással rendelkeznek. Ez a teljes gyógyítási folyamat segít megtartani, illetve helyreállítani a bőr egyensúlyát. Martina Gebhardt kozmetikumaiban kizárólag tiszta alpesi forrásvizet használ, amelyet még energetikailag is feltöltenek.

 

Több mint bio?

"A kozmetikában az értelem és az érzelem a legbensőségesebb módon egyesülnek, hiszen a szépség ápolása a művészet magasiskolája, ezt érzem és erre törekszem. Az éterikus olajok illata, a krémek és tejek finom puhasága, amelyek selyemként simulnak a bőrre és a gyengéd bemasszírozás számomra ugyanolyan fontos, mint az ápoló hatás klasszikus szempontjai. Az érzéki tapasztalás megnyit bennünket. Az izmok, szövetek és sejtek ellazulnak és jól érezzük magunkat a bőrünkben. Az energia újra áramlik, nő a vitalitásunk és a kisugárzásunk. Szépnek érezzük magunkat - szépek vagyunk!"


"Az élet bölcsessége a lényegtelen elhagyásában rejlik" /Lao-ce/
Ez a filozófiai felismerés, hogy a több kevesebb, határozza meg kozmetikumaimat. Receptúráimban csak olyan alapanyagokat használok fel, amelyek ésszerűek és kölcsönösen kiegészítik egymást. Minden egyes összetevő értékes hatóanyag a bőr számára. így bontakozik ki az a varázslatos Valami " majdnem a semmiből " ami szárnyakat ad nekünk.

 

/Martina Gebhardt/

 

 

 

A receptúrákról

Minden Martina Gebhardt kozmetikumot nagyon takarékosan használjunk, mivel a bőr funkcióit támogatni akarjuk nem pedig akadályozni. A Martina Gebhardt krémek ideális 6-7 közötti ph-értékükkel segítenek megőrizni a bőr természetes savvédelmét.

Nincs olyan szer, amely megakadályozza a bőr öregedését, a természet azonban növények és növényi olajok sorát kínálja, amelyek segítenek megőrizni a bőr rugalmasságát és feszességét és egyben egészségét is. Nincs az a kémiai úton előállított utánzat, amely úgy tudná ápolni, védeni és táplálni a bőrt, mint a természet. Próbálja ki, ami Önnek tetszik, amire gusztusa, étvágya van. Biztos, hogy nem mindennap van kedve répát enni. Ugyanez a helyzet a bőrével is. Nem ésszerű mindig ugyanazokkal a hatóanyagokkal táplálni, mivel a szervezet, ill. a bőr hamarosan telítődik velük. A különböző bőrállapotok leírása ugyan nyújt némi támpontot a termékek kiválasztásánál, de javasoljuk, hogy bízzon az orrában és a megérzésében is, ha a termék - a benne lévő növények - illatát kellemesnek találja, akkor annak hatóanyagait is el fogja fogadni a bőre (a rokonság elve). Ne aggódjon, nem vezetjük Önt az orránál fogva!

 

 

A Martina Gebhardt készítmények otthoni használata

A reggeli a tisztítást elegendő csak vízzel végezni, kivéve ha éjszakára zsíros krémet használ. Ebben az esetben használja a bőrállapotának megfelelő arctiszító tejet. A tisztítás után a bőr felfrissítésére és tonizálására használja az arctonikot, ezt jól nyomkodja be a bőrbe, ezzel fokozza a bőr vérkeringését. Végül masszírozza be a krémet a még nedves bőrbe.

Este általában csak az arctisztító tejre van szükség. Az arctisztító tejet masszírozza be jól a bőrbe, majd mossa le langyos vízzel. Az arctisztítótej visszazsírozó hatásának köszönhetően elegendő védelmet biztosít a bőrnek éjszakára. Fontos, hogy a bőr éjszaka "lélegezni tudjon", vagyis, hogy az izzadság és a salakanyagok akadálytalanul juthassanak a bőr felszínére. Így marad a bőr egészséges és talál vissza természetes egyensúlyához. Ha mégis szeretne éjszakára is zsírosabb ápolást, akkor használja az arctejet vagy a krémet.

 


Nyáron javasolt az arctejek, télen pedig az arckrémek használata. Smink alá az arctej a legideálisabb. Valamennyi krém nagyon jól kombinálható az összes többi termékkel.

Egyéni igényeik szerint tetszőlegesen változtathatják a termékek konzisztenciáját. Ha a krém túl tartalmas az Ön számára, keverjen hozzá megfelelő mennyiségű arctejet és ezt a keveréket kenje fel az arcára.

Az arckrémek 50% nedvességet tartalmaznak, például növényi kivonatokat tiszta forrásvízben és 50% zsírtartalmú anyagokat, növényi olajokat, zsírokat és viaszokat. Ez megfelel bőrünk hydrolipid rétegének (zsír-nedvesség arányúnak) 20 éves kor körül. Ezt kell támogatni, megtartani, mert ettől lesz bőrünk szép és sima. A hidratáló krémek vagy a csak zsíros krémek, olajok megváltoztatják a bőr természetes egyensúlyát; mindkét változat egyre jobban kiszárítja a bőrt.


A Martina Gebhardt Natúrkozmetika egyik fontos alapelve, hogy nem használ fel standardizált alapanyagokat, ezért a termékek illata, színe, állaga csekély mértékben változhat. Ez azonban semmi esetre sem jelent minőségromlást, sőt éppen azt bizonyítja, hogy konzekvensen kizárólag természetes állapotú alapanyagokat használunk. A termékek tárolása során kerülni kell az extrém hőmérsékleteket és hőmérséklet ingadozásokat. Tárolási hőmérséklet: 2-25 fok. Hó hatására a krémek kiengedhetik olajtartalmuk egy részét, de ez nem csökkenti a termék minőségét, keveréssel pedig megszüntethető a szétválás. A csomagoláson feltüntetett eltarthatóság a bontatlan termékre vonatkozik.

Forrás: www.martinagebhardt.hu

 

>> A Martina Gebhardt kezelések árai <<

Copyright © 2011 Biokozmetika - Tamási Katalin.