Demeter-minőség

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatás

A Martina Gebhardt natúrkozmetikumok mindegyike Demeter-minősítéssel rendelkezik!

 

Mit jelent a Demeter-védjegy?

Demeter védjeggyel minősítik világszerte a biodinamikus gazdaságokat és az azokban előállított termékeket. A biodinamikus gazdaságok működése nem csak a természettel van összhangban, hanem a kozmosszal is. A vetésnél, aratásnál és termesztési munkáknál a csillagok, a Nap és a Hold állását is figyelembe veszik. Rudolf Steiner tárta fel a biodinamikus gazdálkodás összefüggéseit a múlt század elején, és ezzel lehetőséget mutatott az embereknek, hogy miként hasznosíthatják a legkülönbözőbb formákban a kutatásaiból származó ismereteket. Azóta a biodinamikus gazdálkodás megközelítési módja az egész világon elterjedt, ma 38 országban kb. 100.000 hektár földterületen folytatják ezt a mezőgazdálkodási módot.

A biokozmetikumokra vonatkozó?Demeter-irányelvek?azt írják elő, hogy?a termékek víz- és ásványi anyag mentes összetevői 90 %-ának ellenőrzött biodinamikus gazdálkodásból kell származnia. A maradék 10 % származhat ellenőrzött biotermesztésből is.?Az emulgátoroknak is természetesnek kell lenniük, és így kell feldolgozni azokat, hogy a lehető legnagyobb mértékben megtartsák biológiai állapotukat. Sókat, vizet és ásványokat nem értékelnek. Génmódosítás és a nanotechnológia kizárt.

 

A Martina Gebhardt termékek minőségi irányelvei

  • A termékek 100%-ban természetes alapanyagokból készülnek
  • A termékek nem tartalmaznak semmiféle kémiai szintetikus alapanyagot, természet azonos alapanyagot, tenzidet, glicerint, tit?n-dioxidot, tartósítószert. A krémek és a tejek nem tartalmaznak alkoholt sem.
  • Kizárólag olyan alapanyagokat használnak fel, amelyek miatt nem kínoznak és ölnek meg állatokat.
  • Az alapanyagok több mint 95%-a ellenőrzött biogazdálkodásból vagy Demeter-minősítésű termesztésből származik
  • Egyedülálló, saját módszerrel előállított spagírikus esszenciák
  • A termékek előállítása biodinamikus ritmusok alapján történik
  • Minden termék Demeter-minősítésű

 

Copyright © 2011 Biokozmetika - Tamási Katalin.