Mi a spagírika?

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatás

A spagírika szó görög eredetű: spao=szétválasztani, és ageiro=egyesíteni. Ez egy a Távol-Keletről, ill. a himalájai kultúrákból származó, a gyógyszergyártásban évezredek óta ismert és alkalmazott eljárás. A kivonatkészítés ezen módját a mai napig alkalmazzák az ayurvédikus orvoslásban. Ennek során a növényi kivonatokat desztillálják, és a fennmaradó szilárd növényi részeket hamuvá, ill. mésszé égetik. Majd egy bonyolult biológiai-dinamikus és ritmizálási előállítási folyamaton keresztül, melynek során a nap- és a hold állását is figyelembe veszik, kioldják és kikristályosítják a növény saját sóit. Ezt mindaddig ismétlik, amíg el nem érik a szükséges, ill. kívánt tisztaságot. Csak ezután egyesítik a spagírikus esszenciát a desztillátummal.

 

Hogyan hatnak a spagírikus esszenciák a kozmetikumokban?

Azt mondják „a só a Föld emlékezete”. Ebben sok igazság van, mert a só képes minden egyes sejtben azok alapjául szolgáló építési terv és belső rend felébresztésére. Ennek révén a spagírikus esszenciák olyan impulzusokat közvetítenek a bőr számára, amelyek serkentik annak öntisztulási, megújulási folyamatait. A bőr addig nem képes felvenni a megújulásához szükséges szubsztanciákat, hogy helyreállítsa eredeti harmóniáját, amíg egy mélyreható megtisztuláson nem megy keresztül. A spagírikus esszenciák egy intenzív tisztulási folyamatot indítanak el a bőrben, így támogatva annak regenerálódását és harmonizálódását.

 

>> A Martina Gebhardt kezelések árai <<

Copyright © 2011 Biokozmetika - Tamási Katalin.